HINZAVÄSKAN

 

 

En Hinzaväska är så mycket mer än bara en väska. Den klassiska stilrena formen i kombination med stor användbarhet gör att den passar in var som helst.

Hinzaväskan ger smart förvaring i hemmet såväl som på kontoret och är samtidigt en färgglad inredningsdetalj. Den är perfekt som strandväska och picknickkorg. Eftersom den är gjord av plast är det bara att skölja ur den om den blir smutsig. Hinzaväskan är praktisk när du arbetar i trädgården, den är tålig och står stadigt. Hinzaväskan i den mindre storleken passar bra i cykelkorgen.

De många färgerna och de två storlekarna gör att alla kan hitta sin favorit. Det finns en Hinzaväska för allt och alla!

Tillverkas i Hillerstorp i Småland med design från 1950.

Hinzaväskorna består av återvinningsbar polyetenplast. Varianten Green Plastic innehåller så kallad grön polyetenplast där sockerrör använts som råmaterial istället för olja.

Alla Hinzaväskor tillverkas i Sverige i Hillerstorp. Fabriken är certifierad inom kvalité och miljö enligt ISO-9001 och ISO-14001.

Den stora modellen av Hinzaväskan är en svensk klassiker som designades i början av 1950-talet av den svenska plast- och kemikoncernen Perstorp AB. Väskan som fick namnet Shoppingbag 329 och är en förlaga till dagens Hinzaväska designades av Curt Christofferson, anställd designer på företaget.

Den randiga plastväskan blev snabbt väldigt populär eftersom den var så användbar, den var t ex. väldigt smidig att bära hem matvaror i, men när butikerna i mitten av 60-talet började erbjuda plastpåsar att packa maten i, lades produktionen ner.

Karin Bachstätter, barnbarns barn till grundaren av Perstorp AB och uppvuxen med väskorna, tog tillsammans med sina föräldrar upp produktionen av den stora väskan 2007. Några år därefter, 2015, lanserades den lilla versionen. 

Alla Hinzaväskor tillverkas i Hillerstorp i Småland, i en fabrik som är certifierad inom miljö- och kvalitetsledning. 

Och 50-talets idé och design håller än, plastväskans stilrena form och dess enorma användbarhet gör den aldrig omodern. 

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Information