KLINTA

Om Klinta.

Lisa Stevens trivdes bra i London. Livet som fastighetsmäklare var utmanande och utvecklande och livet i storstaden spännande och socialt. Men längtan till den levande bokskogen, de skånska slätterna och en lugnare takt var stark. Så hon tog man, barn, pick och pack och flyttade tillbaka dit hon fötts och växt upp. Hon flyttade hem till Klinta.

Alla besparingar, åratals samlande av kreativa idéer och stora famnar av passion lades på att öppna en inredningsbutik i hennes föräldrars handelsträdgård. Där, mellan caféet och de ekologiska grönsaks- och blomsterfälten, och med hjälp av en god vän i England, så skapade Lisa Klintas egna doftljus. Ingredienserna var viktiga. Förnyelsebara och naturliga oljor som var så pass milda att man faktiskt kunde använda dem som kroppsolja också. Återbruk, hållbarhet, vacker design, miljöpåverkan – mycket spelade in. Lisa insisterade dessutom på att inga onödiga tillsatser fick vara med och doftljusen skulle tappas för hand, så att varje ljus andades hantverk och kvalité.

Hon fann inspiration i dofterna från trädgården, grönsakslandet, skogen, sjön, hemmet och blomsterfälten och återskapade dem i ljusen. På så sätt kunde alla besökarna till handelsträdgården få med sig en liten bit av Klinta hem och fortsätta njuta dygnet runt, året om. 

Massage- och doftljusen blev succé! Och succén spred sig snabbt! Det dröjde inte länge förrän Klinta fanns i andra butiker runtom i Skåne. Idag återfinns samma naturliga Klinta-känsla i inredningsbutiker, presentaffärer, blomsterbutiker och salonger runtom i hela Sverige, Skandinavien och världen! Utbudet växer och innefattar nu många produkter inom hemdoft och hudvård. Även om det är mycket som har hänt sedan det där första ljuset skapades så är det fortfarande exakt samma värderingar och krav som gäller. Klinta eftersträvar fortfarande lika hög kvalité och samma handplockade känsla än idag. 

 ”Alla ska få uppleva en liten bit av Klinta”, berättar Lisa. ”Våra handplockade, naturliga och milda dofter blandas med ren, näringsrik och vacker olja. De återskapar minnen från förr och så planterar de nya minnen inför framtiden. Varje gång vi stänger locket och skickar iväg ett av våra massage- och doftljus, doftpinnar, tvålar eller oljor, så är det en del av den där älskade plätten i Skåne vi skickar. Ett hantverk som får människor att må bra. Vi skickar, helt enkelt, en liten bit av mitt Klinta.”

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Information